Rogaliki z szynką, serem i czerwonym pesto. Szybka przekąska
Rogaliki wcale nie muszą skrywać w sobie słodkiego nadzienia. Mamy dla was pyszny przepis na wyjątkową przekąskę. By ją przygotować wystarczy jedynie kwadrans.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 2-3 |
Okazja: |
- Szynka (np. z beczki JBB Bałdyga)
- Ciasto francuskie
- Żółty ser
- Czerwone pesto
- Rozmącone jajko
Ciasto francuskie dzielimy na równe trójkąty. Następnie nakładamy niewielką ilość czerwonego pesto, szynki oraz sera i zawijamy, tworząc rogaliki. Na koniec smarujemy je jajkiem i zapiekamy w nagrzanym do 190 stopni piekarniku przez około 30 minut.
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze