Kotleciki jajeczne z niskim indeksem glikemicznym
Kotleciki jajeczne są dobrym zmiennikiem mięsa na obiad. Przepis dostaliśmy od pani Elżbiety, autorki bloga "Pomysłowa kuchnia".
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 1 |
Rodzaj diety: |
- 4 jajka ugotowane na twardo
- 2 surowe jajka
- 2 łyżki posiekanej pietruszki
- 3 łyżki sezamu
- 3 łyżki otrąb owsianych
- sól, pieprz, słodka papryka
- 3 łyżki oliwy z oliwek
Ugotowane jajka obrać i drobno posiekać. Do rozdrobnionych jajek dodać drobno posiekaną pietruszkę, otręby i roztrzepane jajko. Wszystko dokładnie wymieszać i doprawić przyprawami. Wymieszaną masę odstawić na ok. 5 minut. Z powstałej masy uformować cztery kotleciki i obtaczać w sezamie. Smażyć na małym ogniu po około 5 minut z każdej stronie. Usmażone odsączyć na ręczniku papierowym. Podawać z warzywnymi frytkami, oraz z ryżem.
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze