Trwa ładowanie...
d3hv204
d3hv204

Kotleciki jajeczne z niskim indeksem glikemicznym

Przepis

Kotleciki jajeczne są dobrym zmiennikiem mięsa na obiad. Przepis dostaliśmy od pani Elżbiety, autorki bloga "Pomysłowa kuchnia".

2.2
(6 głosów)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

1

Rodzaj diety:
Zdjęcie
dziejesie.wp.pl
Składniki
  • 4 jajka ugotowane na twardo
  • 2 surowe jajka
  • 2 łyżki posiekanej pietruszki
  • 3 łyżki sezamu
  • 3 łyżki otrąb owsianych
  • sól, pieprz, słodka papryka
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
Przepis

Ugotowane jajka obrać i drobno posiekać. Do rozdrobnionych jajek dodać drobno posiekaną pietruszkę, otręby i roztrzepane jajko. Wszystko dokładnie wymieszać i doprawić przyprawami. Wymieszaną masę odstawić na ok. 5 minut. Z powstałej masy uformować cztery kotleciki i obtaczać w sezamie. Smażyć na małym ogniu po około 5 minut z każdej stronie. Usmażone odsączyć na ręczniku papierowym. Podawać z warzywnymi frytkami, oraz z ryżem.

Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Kotleciki jajeczne z niskim indeksem glikemicznym
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

21
6
Share
d3hv204
d3hv204
d3hv204
d3hv204
d3hv204