Kotlety rybne z łososia
Kotlety rybne to smaczny pomysł, by przemycić rybę do diety niejadków. Kotleciki są pulchne i soczyste. Świetnie smakują z frytkami i surówką z kiszonej kapusty.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Rodzaj diety: | |
Okazja: |
Cebule i czosnek posiekaj. Podsmaż na tłuszczu do momentu, gdy nabiorą rumianego koloru.
Oczyść łososia ze skóry i ości. Zmiel w maszynce. Koperek posiekaj. Mielone mięso dopraw sokiem z cytryny, podsmażoną cebulką z czosnkiem, solą i pieprzem. Dodaj posiekany koperek i ostrą paprykę.
Dodaj jajka i wyrób masę. Jeśli uznasz, że jest zbyt rzadka, dodaj odrobinę bułki tartej. Formuj kotlety. Panieruj kotlety w bułce tartej i smaż z obu stron po 6 minut.
Gotowe podawaj ze świeżym koperkiem i jasnym sosem np. pieczarkowym lub szparagowym.
Przepis poleca Piotr Murawski, szef kuchni Knorr
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze