Trwa ładowanie...
d11ua59
d11ua59

Kotlety rybne z łososia

Przepis

Kotlety rybne to smaczny pomysł, by przemycić rybę do diety niejadków. Kotleciki są pulchne i soczyste. Świetnie smakują z frytkami i surówką z kiszonej kapusty.

4.4
(7 głosów)
Oceń:
d11ua59
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Rodzaj diety:
Okazja:
Kotlety rybne z łososia
123
Składniki
  • 0,6 kg łososia (można również użyć innej ryby)
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 białe cebule
  • sok z cytryny
  • 2 jajka
  • 1 pęczek koperku
  • 300 g bułki tartej
  • 15 mielonej ostrej papryki
  • tłuszcz do smażenia
  • sól i pieprz do smaku
Przepis

Cebule i czosnek posiekaj. Podsmaż na tłuszczu do momentu, gdy nabiorą rumianego koloru.

Oczyść łososia ze skóry i ości. Zmiel w maszynce. Koperek posiekaj. Mielone mięso dopraw sokiem z cytryny, podsmażoną cebulką z czosnkiem, solą i pieprzem. Dodaj posiekany koperek i ostrą paprykę.

Dodaj jajka i wyrób masę. Jeśli uznasz, że jest zbyt rzadka, dodaj odrobinę bułki tartej. Formuj kotlety. Panieruj kotlety w bułce tartej i smaż z obu stron po 6 minut.

Gotowe podawaj ze świeżym koperkiem i jasnym sosem np. pieczarkowym lub szparagowym.

Przepis poleca Piotr Murawski, szef kuchni Knorr

Kotlety rybne z łososia
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki
d11ua59

Podziel się opinią

Share
d11ua59
d11ua59
d11ua59
d11ua59
d11ua59