Trwa ładowanie...
dfi8v13
dfi8v13

Łosoś zapiekany w cieście francuskim

Przepis

- To szybki i prosty pomysł na świąteczny lub niedzielny stół. Tylko cztery składniki wystarczą, żeby przygotować obfite danie dla kilku osób - pisze Joanna, autorka bloga opietruszka.pl.

1.0
(2 głosy)
Oceń:
Czas przygotowania:
Na ile osób:

4-6

Okazja:
Łosoś zapiekany w cieście francuskim
O Pietruszka
Składniki
Przepis

Ciasto wyjmij z lodówki. Usuń skórę z fileta, wyjmij ości. Natrzyj rybę solą i pieprzem. Połóż ciasto na blasze, na której będziesz piec. Ciasto powinno być minimum dwa razy szersze i trochę dłuższe od fileta - jeśli tak nie jest, rozwałkuj je. Połóż łososia na środku ciasta, strona, z której usunąłeś skórę do góry. Rozprowadź pesto po całej powierzchni ryby. Zawiń brzegi ciasta do góry.

Odwróć cały pakunek z rybą tak, aby miejsce łączenia ciasta było na dole. Natnij ostrym nożem w kratkę lub według uznania. Posmaruj rozmąconym jajkiem. Piecz w rozgrzanym piekarniku do 200 stopni przez około 20-25 minut, do zarumienienia. Podawaj na ciepło.

Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Łosoś zapiekany w cieście francuskim
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

3
Share
dfi8v13
dfi8v13
dfi8v13
dfi8v13
dfi8v13