Trwa ładowanie...
d3uekuz
d3uekuz

Kotlety brokułowe z mozzarellą. Miękkie i soczyste

Przepis

"Uwielbiamy te kotlety, zresztą reszta rodziny również. Są naprawdę przepyszne - takie mięciutkie, mocno brokułowe i z dużą ilością ciągnącego się sera! Idealnie smakują na ciepło lub zimno, w wersji solo oraz z przeróżnymi dodatkami - zwykłym jogurtem naturalnym, świeżymi warzywami, czy chociażby z ulubionym sosem" - pisze autorka bloga "Di bloguje".

3.3
(85 głosów)
Oceń:
d3uekuz
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

1-2

Zdjęcie
Di bloguje
Zdjęcie
Składniki
  • 250 g brokuła (waga mrożonego)
  • 1 cebula (mała)
  • 1 kulka (125 g) mozzarelli
  • 1 jajko
  • 2-3 łyżki bułki tartej
  • 2 szczypty soli (lub wg smaku)
  • 1 szczypta pieprzu

Ponadto:

  • bułka tarta do obtaczania
  • olej do smażenia
Przepis

Różyczki brokuła ugotować w osolonej (!) wodzie, a następnie po ostygnięciu podusić widelcem.
Natomiast cebulę należy drobno posiekać i zeszklić na odrobinie oleju, a odcedzoną mozzarellę zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Wszystkie składniki dokładnie połączyć oraz doprawić według własnego smaku.
Z masy uformować kotlety i następnie każdego z nich obtoczyć w bułce tartej. Kotlety smażyć na odrobinie rozgrzanego tłuszczu - po około 4-5 minut z każdej strony.

d3uekuz
Kotlety brokułowe z mozzarellą. Miękkie i soczyste
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

170
25
Share
d3uekuz
d3uekuz

d3uekuz
d3uekuz
d3uekuz