ycipk-1diel4
ycipk-1diel4

Kotlety brokułowe z mozzarellą. Miękkie i soczyste - Przepis

Trwa ładowanie...
Zdjęcie Di bloguje
Podziel się

"Uwielbiamy te kotlety, zresztą reszta rodziny również. Są naprawdę przepyszne - takie mięciutkie, mocno brokułowe i z dużą ilością ciągnącego się sera! Idealnie smakują na ciepło lub zimno, w wersji solo oraz z przeróżnymi dodatkami - zwykłym jogurtem naturalnym, świeżymi warzywami, czy chociażby z ulubionym sosem" - pisze autorka bloga "Di bloguje".

Składniki
  • 250 g brokuła (waga mrożonego)
  • 1 cebula (mała)
  • 1 kulka (125 g) mozzarelli
  • 1 jajko
  • 2-3 łyżki bułki tartej
  • 2 szczypty soli (lub wg smaku)
  • 1 szczypta pieprzu

Ponadto:

  • bułka tarta do obtaczania
  • olej do smażenia
Przepis

Różyczki brokuła ugotować w osolonej (!) wodzie, a następnie po ostygnięciu podusić widelcem.
Natomiast cebulę należy drobno posiekać i zeszklić na odrobinie oleju, a odcedzoną mozzarellę zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Wszystkie składniki dokładnie połączyć oraz doprawić według własnego smaku.
Z masy uformować kotlety i następnie każdego z nich obtoczyć w bułce tartej. Kotlety smażyć na odrobinie rozgrzanego tłuszczu - po około 4-5 minut z każdej strony.

0
komentarze
Głosuj
Głosuj
0
Wow!
0
Ważne
0
Słabe
0
Straszne
ycipk-1diel4
ycipk-1diel4
ycipk-1diel4