Trwa ładowanie...
d564is8

Bób z koperkiem i czosnkiem

Przepis

Bób ugotowany z dodatkiem masełka i ulubionych przypraw może stanowić sycący obiad. Świetnie komponuje się z koperkiem i czosnkiem.

d564is8
2.6
(5 głosów)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

1

Okazja:
Adobe Stock
Źródło: Adobe Stock
Składniki
  • ½ szklanki młodego bobu
  • 2 łyżeczki koperku
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżeczka masła 82 proc.
  • sok z cytryny
Przepis
  • Bób włożyć do wrzącej wody i gotować 5–7 minut. Odcedzić.
  • Koperek posiekać.
  • Bób obrać ze skórki, dodać masło, posiekany koperek i przeciśnięty przez praskę czosnek.
  • Wymieszać i skropić sokiem z cytryny.

Przepis pochodzi z książki Magdaleny Jarzynki-Jendrzejewskiej i Ewy Sypnik-Pogorzelskiej "Metoda żywieniowa BLW. Daj dziecku wybór"

  Materiały prasowe
Źródło: Materiały prasowe
Bób z koperkiem i czosnkiem
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

2
1
Share
d564is8
d564is8
d564is8
d564is8
d564is8
Więcej tematów
d564is8