Trwa ładowanie...
d38jeld
d38jeld

Kotlety z indyka w orzeszkach ziemnych

Przepis

Lubisz panierowane kotlety, ale masz już dość kulinarnej nudy? Wypróbuj sprawdzony przepis Ewy Wachowicz na chrupiąca panierkę z orzeszków ziemnych.

2.1
(14 głosów)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2-3

Okazja:
Zdjęcie
Archiwum prywatne
Składniki

● filet z piersi indyka
● sól
● pieprz
papryka ostra
● orzeszki ziemne
● bułka tarta
● tarty parmezan
● garść posiekanej kolendry
● 2 jajka
● olej arachidowo-rzepakowy do smażenia

Do podania:
ryż z groszkiem zielonym
● mizeria z koperkiem
● cząstki cytryny

Przepis

Mięso pokroić w plastry, lecz nie rozbijać. Oprószyć z obu stron solą i pieprzem oraz ostrą papryką. Na dużym talerzu wymieszać drobno posiekane orzeszki, bułkę tartą, parmezan i kolendrę. Jajka wybić do miski i roztrzepać.

Każdy kawałek mięsa zanurzyć w jajach, następnie obtoczyć w panierce. Nadmiar strzepać. Usmażyć na patelni, na mocno rozgrzanym oleju. Odsączyć z nadmiaru tłuszczu na ręcznikach papierowych. Podawać z cząstkami cytryny, ryżem z groszkiem i mizerią z koperkiem.

Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Kotlety z indyka w orzeszkach ziemnych
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

22
68
Share
d38jeld
d38jeld
d38jeld
d38jeld
Więcej tematów
d38jeld