Wegetariańskie schabowe z papryką
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Rodzaj diety: |
- 100 g tofu wędzonego
- 1 papryka czerwona
- łyżeczka mielonego lnu
- łyżka płatków owsianych
- 1/2 łyżeczki czerwonej papryki
- chili w proszku (ilość wedle uznania, można pominąć)
- 1/2 pieprzu ziołowego
- 4 łyżki panko lub bułki tartej
- olej kokosowy do smażenia
Paprykę podpiec, a następnie zdjąć z niej skórę. Pokrojoną zblendować z kawałkami tofu. Płatki zmielić na proszek i wymieszać z masą. Dodać len, przyprawy i wszystkie składniki połączyć.
Uformowane kotlety można przygotować na dwa sposoby. Pierwszy: wyłożyć na papier do pieczenia i piec pół godziny w 180 stopniach C. Drugi: kotlety opanierować w bułce tartej lub panko, usmażyć na oleju kokosowym, a następnie wyłożyć na talerz z ręcznikiem papierowym, który wchłonie nadmiar tłuszczu.
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze