WP

Bananowe ciasteczka owsiane z daktylami i orzeszkami ziemnymi. Chrup na zdrowie - Przepis

Trwa ładowanie...
Zdjęcie Szczęśliwi bez cukru
Podziel się

Ciasteczka, które swoją słodycz zawdzięczają bananom – są tym bardziej słodkie, im bardziej dojrzałe są banany. Sprawdzą się jako smaczny i zdrowy podwieczorek albo dodatek do kawy. Przepis poleca Małgorzata Rusek z fundacji "Szczęśliwi bez cukru".

Składniki
  • 200 g płatków owsianych górskich
  • 2 dojrzałe banany (240 g)
  • 50 g daktyli
  • 50 g orzeszków ziemnych
Przepis

Piekarnik nastawić na 180 stopni. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Banany obrać i dokładnie rozgnieść. Daktyle i orzeszki posiekać. W misce wymieszać płatki, daktyle i orzeszki. Dodać banany i dokładnie wymieszać. Można zostawić masę na parę minut, żeby się lepiej skleiła. Lepić ciasteczka i układać na blasze do pieczenia. Włożyć do nagrzanego piekarnika i piec około 15-20 minut do lekkiego zrumienienia.

0
komentarze
Głosuj
Głosuj
0
Wow!
0
Ważne
0
Słabe
0
Straszne
WP
WP
WP