Trwa ładowanie...
d2h10ny
d2h10ny

Warzywne kotleciki z halloumi

Przepis

Pyszne i chrupiące są idealnym dodatkiem do sałatek lub po prostu solo.

2.4
(5 głosów)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

3

Rodzaj diety:
Warzywne kotleciki z halloumi
Materiały prasowe
Składniki
  • 2 jajka
  • 70 g mąki pszennej pełnoziarnistej
  • 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 cebula dymka
  • 1 cukinia
  • 3 garście bazylii
  • 100 g sera halloumi
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • sól, pieprz
Przepis

Do miski włożyć jajka, mąkę, proszek, sól i pieprz. Całość wymieszać. Dodać bardzo drobno posiekaną dymkę, cukinię posiekaną w długie cienkie słupki, posiekaną bazylie oraz starty na grubych oczkach ser halloumi. Wymieszać dobrze wszystkie składniki. Na rozgrzane dno patelni wlać oliwę i smażyć na niej placuszki po 2-3 minuty z każdej strony do momentu, aż nabiorą złotego koloru.

Więcej pyszności znajdziecie w książce Kingi Paruzel "Fleksitarianizm"

  Materiały prasowe
(Materiały prasowe)
Warzywne kotleciki z halloumi
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

1
7
Share
d2h10ny
d2h10ny
d2h10ny
d2h10ny
Więcej tematów
d2h10ny