Warzywne kotleciki z halloumi
Pyszne i chrupiące są idealnym dodatkiem do sałatek lub po prostu solo.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 3 |
Rodzaj diety: |
Do miski włożyć jajka, mąkę, proszek, sól i pieprz. Całość wymieszać. Dodać bardzo drobno posiekaną dymkę, cukinię posiekaną w długie cienkie słupki, posiekaną bazylie oraz starty na grubych oczkach ser halloumi. Wymieszać dobrze wszystkie składniki. Na rozgrzane dno patelni wlać oliwę i smażyć na niej placuszki po 2-3 minuty z każdej strony do momentu, aż nabiorą złotego koloru.
Więcej pyszności znajdziecie w książce Kingi Paruzel "Fleksitarianizm"
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze