Kotlety z ziemniaków i sera. Szybki obiad za grosze
Chrupiące z zewnątrz i miękkie w środku kotlety ziemniaczane to świetny pomysł na bezmięsny obiad. Będą doskonale smakować z sosem pieczarkowym i ulubioną surówką.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 4 |
- 1 kg ziemniaków
- 2 cebule
- 2-3 jajka
- 30 dkg białego sera
- 3 łyżki mąki
- sól, pieprz, gałka muszkatołowa
- bułka tarta
- olej
- Ziemniaki obrać, ugotować, ostudzić. Cebulę obrać drobno posiekać i zeszklić na oleju.
- Ostudzone ziemniaki rozgnieść , dodać cebulę i gałkę muszkatołową.
- Do masy dodać mąkę, jajka, rozgnieciony biały ser, przyprawić solą i pieprzem, dokładnie wymieszać na jednolitą masę.
- Z masy uformować kotlety, panierować w tartej bułce i smażyć na oleju na złoto.
Przepis dodał użytkownik julia313
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze