Trwa ładowanie...
d23lf3f
d23lf3f

Kotleciki warzywne

Przepis

Nie masz pomysłu na obiad lub kolację? Wypróbuj koniecznie przepis na warzywne kotleciki. Aby je przygotować, możesz wykorzystać to, co akurat masz w lodówce. Są rumiane na zewnątrz i miękkie w środku. Będą się świetnie komponować z sosem jogurtowym.

3.6
(13 głosów)
Oceń:
d23lf3f
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2-3

Kotleciki warzywne
123RF PICSEL ADAM WIŚNIEWSKI
Składniki
  • 500 g ziemniaków,
  • 0,5 czerwonej papryki,
  • 0,5 szklanki zielonego groszku,
  • kilka różyczek brokuła,
  • 1 cebula cukrowa
  • 2 małe marchewki,
  • 1 jajko,
  • sól, pieprz,
  • 2 ząbki czosnku,
  • koperek,
  • olej do smażenia.
Przepis

Ziemniaki ugotuj do miękkości. Jeszcze ciepłe przeciśnij przez praskę. Marchewkę zetrzyj na tartce o grubych oczkach. Brokuła i groszek zblanszuj. Cebulę i paprykę posiekaj i podsmaż na oleju. W misce wymieszaj ziemniaki z pozostałymi warzywami. Dodaj jajko, przeciśnięty przez praskę czosnek i posiekany koperek. Dopraw solą i pieprzem. Dłonie zwilż wodą. Formuj niewielkie kotleciki i smaż je na złoty kolor z obu stron. Podawaj z dipem jogurtowo-ziołowym.

Zobacz wideo: Jak myć owoce i warzywa

Kotleciki warzywne
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

34
2
Share
d23lf3f
d23lf3f
d23lf3f
d23lf3f
d23lf3f
d23lf3f