Trwa ładowanie...
ddjnznf
ddjnznf
sliwkawegierka.pl

Filety z kurczaka w panierce kokosowej. Szybko i smacznie

Przepis

- Bardzo prosta panierka więc, nie będę się tutaj rozpisywać i udawać, że jest to coś skomplikowanego i bardzo trudnego. Po prostu mieszam wiórki kokosowe z bułką tartą. I ot cała filozofia. Lubię tę słodycz wiórków, mieszającą się z dobrze przyprawionym mięsem. Wtedy filety z kurczaka robię na ostro, a słodkawa panierka wszystko łagodzi - pisze autorka bloga "Śliwka węgierka".

2.9
(13 głosów)
Oceń:
ddjnznf
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

1-2

Zdjęcie
śliwka węgierka
Zdjęcie
Składniki
  • 3 filety z kurczaka
  • 3 papryczki czerwone chilli
  • 3 papryczki zielone chilli
  • wiórki kokosowe i bułka tarta w równych proporcjach
  • jajko

Marynata:

  • oliwa
  • pieprz cayenne
  • tarte oregano na miał
  • średnio ostre curry w proszku
  • 2 ząbki czosnku (przeciśnięty przez praskę)
  • sól
  • majeranek
Przepis

Wszystkie składniki marynaty dobrze ze sobą połączyć, ale jeśli nie lubisz niektórych ze składników to ich po prostu nie dodawaj. Natrzyj dokładnie kurczaka i włóż do lodówki na 2-3 godziny. Po zamarynowaniu natnij w dwóch miejscach kurczaka i powtykaj papryczki chilli. Mięso obtocz w rozmąconym jajku, a następnie w wiórkach i tartej bułce. Smaż na oleju kokosowym.

ddjnznf
Filety z kurczaka w panierce kokosowej. Szybko i smacznie
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

26
21
Share
ddjnznf
ddjnznf

ddjnznf
ddjnznf
ddjnznf