ycipk-3e6c0h
ycipk-3e6c0h
sliwkawegierka.pl

Filety z kurczaka w panierce kokosowej. Szybko i smacznie

Przepis

- Bardzo prosta panierka więc, nie będę się tutaj rozpisywać i udawać, że jest to coś skomplikowanego i bardzo trudnego. Po prostu mieszam wiórki kokosowe z bułką tartą. I ot cała filozofia. Lubię tę słodycz wiórków, mieszającą się z dobrze przyprawionym mięsem. Wtedy filety z kurczaka robię na ostro, a słodkawa panierka wszystko łagodzi - pisze autorka bloga "Śliwka węgierka".

Trwa ładowanie...
ycipk-3e6c0h
Zdjęcie śliwka węgierka
Podziel się
Składniki
  • 3 filety z kurczaka
  • 3 papryczki czerwone chilli
  • 3 papryczki zielone chilli
  • wiórki kokosowe i bułka tarta w równych proporcjach
  • jajko

Marynata:

  • oliwa
  • pieprz cayenne
  • tarte oregano na miał
  • średnio ostre curry w proszku
  • 2 ząbki czosnku (przeciśnięty przez praskę)
  • sól
  • majeranek
Przepis

Wszystkie składniki marynaty dobrze ze sobą połączyć, ale jeśli nie lubisz niektórych ze składników to ich po prostu nie dodawaj. Natrzyj dokładnie kurczaka i włóż do lodówki na 2-3 godziny. Po zamarynowaniu natnij w dwóch miejscach kurczaka i powtykaj papryczki chilli. Mięso obtocz w rozmąconym jajku, a następnie w wiórkach i tartej bułce. Smaż na oleju kokosowym.

0
komentarze
Głosuj
Głosuj
0
Wow!
0
Ważne
0
Słabe
0
Straszne
ycipk-3e6c0h
ycipk-3e6c0h
ycipk-3e6c0h