Filety z kurczaka w panierce kokosowej. Szybko i smacznie
- Bardzo prosta panierka więc, nie będę się tutaj rozpisywać i udawać, że jest to coś skomplikowanego i bardzo trudnego. Po prostu mieszam wiórki kokosowe z bułką tartą. I ot cała filozofia. Lubię tę słodycz wiórków, mieszającą się z dobrze przyprawionym mięsem. Wtedy filety z kurczaka robię na ostro, a słodkawa panierka wszystko łagodzi - pisze autorka bloga "Śliwka węgierka".
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 1-2 |
- 3 filety z kurczaka
- 3 papryczki czerwone chilli
- 3 papryczki zielone chilli
- wiórki kokosowe i bułka tarta w równych proporcjach
- jajko
Marynata:
- oliwa
- pieprz cayenne
- tarte oregano na miał
- średnio ostre curry w proszku
- 2 ząbki czosnku (przeciśnięty przez praskę)
- sól
- majeranek
Wszystkie składniki marynaty dobrze ze sobą połączyć, ale jeśli nie lubisz niektórych ze składników to ich po prostu nie dodawaj. Natrzyj dokładnie kurczaka i włóż do lodówki na 2-3 godziny. Po zamarynowaniu natnij w dwóch miejscach kurczaka i powtykaj papryczki chilli. Mięso obtocz w rozmąconym jajku, a następnie w wiórkach i tartej bułce. Smaż na oleju kokosowym.
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze