ycipk-xv8r7d
ycipk-xv8r7d

Kotlety z wędzonego tofu

Przepis

- Kotlety z tofu wędzonego to idealna propozycja na pyszny posiłek nie tylko dla osób na diecie wegetariańskiej. Zapewniam, że mięsożercom także posmakują! Są naprawdę bardzo smaczne i idealnie komponują się z warzywami oraz dodatkiem ziemniaków - przekonuje Diana, autorka bloga "Di bloguje".

Trwa ładowanie...
ycipk-xv8r7d
Czas przygotowania:

30-60 minut

Rodzaj kuchni:

Kuchnia chińska

Na ile osób:

2-3

Rodzaj diety:

Dieta niskokaloryczna

Zdjęcie Di bloguje
Podziel się
Składniki
  • 1 opakowanie tofu wędzonego (u mnie 180g)
  • 1 łyżka mąki ziemniaczanej (płaska)
  • 1 cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • 1/2 łyżeczki papryki słodkiej
  • sól, pieprz
  • ulubione zioła

Dodatkowo:

  • bułka tarta do panierowania
  • olej do smażenia
ycipk-xv8r7d
Przepis

Tofu odcedzić z zalewy i zetrzeć na tarce lub rozdrobnić za pomocą widelca, a cebulę posiekać oraz zeszklić na odrobinie oleju. Następnie wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Całość doprawić do smaku.
Z powstałej masy uformować okrągłe kotlety, który należy kolejno obtoczyć w bułce tartej. Kotlety smażyć z obu stron na złoty kolor.

Zobacz video: "Tradycyjnie Pyszne" z Natalią Paździor: przepis na mus czekoladowy

Zobacz też: Gofry z żółtym serem

Kotlety z wędzonego tofu - Dodatkowe własności
Kategoria przepisów

Kotlety

ycipk-xv8r7d
0
komentarze
Głosuj
Głosuj
0
Wow!
0
Ważne
0
Słabe
0
Straszne
ycipk-xv8r7d
ycipk-xv8r7d