Trwa ładowanie...
d2h10ny
d2h10ny

Kotlety z wędzonego tofu

Przepis

- Kotlety z tofu wędzonego to idealna propozycja na pyszny posiłek nie tylko dla osób na diecie wegetariańskiej. Zapewniam, że mięsożercom także posmakują! Są naprawdę bardzo smaczne i idealnie komponują się z warzywami oraz dodatkiem ziemniaków - przekonuje Diana, autorka bloga "Di bloguje".

2.4
(7 głosów)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2-3

Rodzaj diety:
Zdjęcie
Di bloguje
Składniki
  • 1 opakowanie tofu wędzonego (u mnie 180g)
  • 1 łyżka mąki ziemniaczanej (płaska)
  • 1 cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • 1/2 łyżeczki papryki słodkiej
  • sól, pieprz
  • ulubione zioła

Dodatkowo:

  • bułka tarta do panierowania
  • olej do smażenia
Przepis

Tofu odcedzić z zalewy i zetrzeć na tarce lub rozdrobnić za pomocą widelca, a cebulę posiekać oraz zeszklić na odrobinie oleju. Następnie wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Całość doprawić do smaku.
Z powstałej masy uformować okrągłe kotlety, który należy kolejno obtoczyć w bułce tartej. Kotlety smażyć z obu stron na złoty kolor.

Zobacz video: "Tradycyjnie Pyszne" z Natalią Paździor: przepis na mus czekoladowy

Zobacz też: Gofry z żółtym serem

Kotlety z wędzonego tofu
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

17
19
Share
d2h10ny
d2h10ny
d2h10ny
d2h10ny
Więcej tematów
d2h10ny