Kotlety z wędzonego tofu
- Kotlety z tofu wędzonego to idealna propozycja na pyszny posiłek nie tylko dla osób na diecie wegetariańskiej. Zapewniam, że mięsożercom także posmakują! Są naprawdę bardzo smaczne i idealnie komponują się z warzywami oraz dodatkiem ziemniaków - przekonuje Diana, autorka bloga "Di bloguje".
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 2-3 |
Rodzaj diety: |
Dodatkowo:
- bułka tarta do panierowania
- olej do smażenia
Tofu odcedzić z zalewy i zetrzeć na tarce lub rozdrobnić za pomocą widelca, a cebulę posiekać oraz zeszklić na odrobinie oleju. Następnie wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Całość doprawić do smaku.
Z powstałej masy uformować okrągłe kotlety, który należy kolejno obtoczyć w bułce tartej. Kotlety smażyć z obu stron na złoty kolor.
Zobacz video: "Tradycyjnie Pyszne" z Natalią Paździor: przepis na mus czekoladowy
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze