Trwa ładowanie...
d1mtq8m
09-09-2017 08:25

Gulasz węgierski na bogato. Syci na długo i świetnie smakuje

Przepis

Wyrazisty smak, kawałki pysznych warzyw oraz mięsa i obłędny aromat, m.in. za sprawą odrobiny zmielonych goździków sprawia, że danie to smakuje idealnie. Jest również bardzo uniwersalne, ponieważ świetnie sprawdza się zarówno jako samodzielna potrawa, ale także w towarzystwie pieczywa czy placków ziemniaczanych. Ten pyszny przepis wędruje do was prosto z bloga "Just My Delicious".

d1mtq8m
3.5
(24 głosy)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

3-4

www.justmydelicious.com
Źródło: www.justmydelicious.com
Składniki
  • 2 ząbki czosnku,
  • 2 duże cebule,
  • 450 g mięsa wołowego na gulasz,
  • 4 łyżki ketchupu,
  • 1 łyżka musztardy,
  • 2 duże pomidory,
  • 1 mała czerwona papryka,
  • 1 mała zielona papryka,
  • 1 mała żółta papryka,
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki,
  • 2 liście laurowe,
  • 1 kostka bulionu mięsnego,
  • 2 zmielone goździki,
  • sól do smaku,
  • pieprz czarny do smaku,
  • ok. 100 ml wody,
  • 100 ml czerwonego wina,
  • mały pęczek świeżego majeranku.
Przepis

Przeciśnięty przez praskę czosnek i drobno pokrojoną cebulę podsmaż na natłuszczonej patelni na złoto. Następnie dodaj do nich mięso i duś pod przykryciem ok. 7-10 minut. Teraz dodaj pozostałe składniki (pomidory zblenduj lub pokrój w niewielką kostkę, papryki bez gniazd nasiennych pokrój w kostkę) i całość gotuj na małym lub średnim ogniu bez przykrycia przez ok. 50 minut, do czasu, aż sos lekko zgęstnieje. Pod koniec gotowania dodaj posiekany majeranek.

Zobacz także wideo: Wielkie grzybobranie Polaków. Zdjęcia czytelników WP

Gulasz węgierski na bogato. Syci na długo i świetnie smakuje
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

22
6

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d1mtq8m
d1mtq8m
d1mtq8m
d1mtq8m
Więcej tematów
d1mtq8m