Wegański majonez
Majonez nie powinien być zarezerwowany tylko dla fleksitarian. Weganie mają swój i smakuje tak samo dobrze jak klasyk.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 2 |
Rodzaj diety: |
- 125 mililitrów napoju sojowego
- sól czarna lub klasyczna
- 1 łyżka musztardy
- 100 mililitrów oleju rzepakowego
- 1 łyżka octu jabłkowego
- Napój sojowy zblenduj z solą i musztardą przez 2 minuty, następnie dodawaj powoli, małą strużką, olej, cały czas blendując.
- Na koniec dodaj ocet i blenduj, aż majonez zgęstnieje.
Przepis pochodzi z książki "Ekologiczna kuchnia Jagny Niedzielskiej"
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze