Trwa ładowanie...
d3elul4
d3elul4

Groszkowy makaron w pomidorach z groszkiem i fasolą

Przepis

Próbowaliście makaronu z zielonego groszku? Jeśli nie, to czas nadrobić zaległości Jest przepyszny. Kasia, autorka bloga "Kwelka gotuje", podaje go w sosie z pomidorów z dodatkiem białej fasoli. Idealny pomysł na obiad dla tych, którzy unikają mięsa.

3.7
(3 głosy)
Oceń:
d3elul4
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2-3

Rodzaj diety:
Zdjęcie
Kwelka gotuje
Zdjęcie
Składniki
  • puszka białej fasoli
  • 200 g makaronu z zielonego groszku
  • 5 mięsistych pomidorów sparzonych i obranych ze skórki
  • garść mrożonego groszku
  • pól litra soku pomidorowego
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 duża cebula
  • kilka suszonych pomidorków
  • sól, pieprz
  • przyprawa pomidory z ziołami i czosnkiem
  • olej kokosowy
Przepis

W rondlu rozgrzewamy olej koksowy. Dodajmy pokrojoną cebulę i szklimy. Dodajmy starty czosnek i pokrojone suszone pomidory i chwilę smażymy. Dodajemy fasolkę, pokrojone pomidory, sok pomidorowy oraz przyprawy. Dusimy ok. 10 min. Makaron gotujemy zgodnie z opisem na opakowaniu. Ugotowany makaron wrzucamy do rondla z warzywami oraz groszek. Mieszamy i dusimy ok. 5 min. Na koniec doprawiamy do smaku. Danie posypujemy szczypiorkiem.

Zobacz też przepis na zupę z selerów i jabłek

Groszkowy makaron w pomidorach z groszkiem i fasolą
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki
d3elul4

Podziel się opinią

2
3
Share
d3elul4
d3elul4

d3elul4
d3elul4
d3elul4