Trwa ładowanie...
d1zbke4
10-02-2019 18:52

Sos winegret

Przepis

Aby uzyskać odpowiedni smak sałatek, trzeba do nich dodać sos winegret. To emulsja, zrobiona z octu lub soku z owoców cytrusowych, oliwy lub oleju oraz dodatków smakowych: soli, pieprzu, cukru czy ziół.

d1zbke4
5.0
(2 głosy)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

3

Rodzaj diety:
123RF
Źródło: 123RF
Składniki
Przepis
  • Sól i musztardę ucieramy z octem, dodajemy pieprz, oliwę i energicznie mieszamy, aż powstanie jednolita emulsja.
  • Najłatwiej jest to zrobić zamykając wszystkie składniki w słoiku i energicznie go potrząsając.

Przepis dodał użytkownik suzume

Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Sos winegret
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d1zbke4
d1zbke4
d1zbke4
d1zbke4
Więcej tematów
d1zbke4

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj