Trwa ładowanie...
d3xy12o
d3xy12o

Pesto z suszonych pomidorów

Przepis

Pesto z suszonych pomidorów zawsze warto mieć w lodówce. Może być doskonałą baza do pysznego sosu do makaronu. Sprawdzi się również w roli dipu. Wypróbujcie przepis Ewy Wachowicz.

2.0
(4 głosy)
Oceń:
d3xy12o
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2-3

Rodzaj diety:
Zdjęcie
Archiwum prywatne
Zdjęcie
Składniki

⦁ garść orzechów laskowych
⦁ 3 ząbki czosnku
⦁ 1 słoiczek pomidorów suszonych w oliwie
⦁ papryczka chili
⦁ garść startego parmezanu
⦁ kilka liści bazylii
⦁ sól
⦁ oliwa

Przepis

Orzechy laskowe uprażyć i obrać ze skórki. Wrzucić do miksera. Dodać czosnek i zmiksować. Dodać suszone pomidory (wraz z oliwą), papryczkę chili, parmezan i liście bazylii. Przyprawić solą. Zmiksować. Podczas miksowania wlać oliwę – do pożądanej konsystencji. Przełożyć do słoiczka. Zalać oliwą.

Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Pesto z suszonych pomidorów
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki
d3xy12o

Podziel się opinią

16
3
Share
d3xy12o
d3xy12o

d3xy12o
d3xy12o
d3xy12o