Pesto z suszonych pomidorów
Pesto z suszonych pomidorów zawsze warto mieć w lodówce. Może być doskonałą baza do pysznego sosu do makaronu. Sprawdzi się również w roli dipu. Wypróbujcie przepis Ewy Wachowicz.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 2-3 |
Rodzaj diety: |
⦁ garść orzechów laskowych
⦁ 3 ząbki czosnku
⦁ 1 słoiczek pomidorów suszonych w oliwie
⦁ papryczka chili
⦁ garść startego parmezanu
⦁ kilka liści bazylii
⦁ sól
⦁ oliwa
Orzechy laskowe uprażyć i obrać ze skórki. Wrzucić do miksera. Dodać czosnek i zmiksować. Dodać suszone pomidory (wraz z oliwą), papryczkę chili, parmezan i liście bazylii. Przyprawić solą. Zmiksować. Podczas miksowania wlać oliwę – do pożądanej konsystencji. Przełożyć do słoiczka. Zalać oliwą.
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze