Majonez, w którym nie ma jajek. Łatwo zrobisz w domu
Majonez to nieodłączny element wielkanocnych potraw. Tradycyjnie przygotowuje się go z żółtek i oleju. Miłośników kulinarnych eksperymentów zachęcamy jednak do przetestowania przepisu na bardzo smaczny majonez sojowy. Jest idealny dla wegan i nie tylko.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 1-2 |
Okazja: |
Mleko sojowe, sok z cytryny, czosnek, musztardę i przyprawy miksujemy przez ok. 10 minut blenderem, aż masa stanie się puszysta. Później, nie przerywając miksowania, powoli dodajemy olej i mieszamy do uzyskania odpowiedniej konsystencji.
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze