WP
WP

Majonez, w którym nie ma jajek. Łatwo zrobisz w domu - Przepis

Trwa ładowanie...
Zdjęcie 123RF
Podziel się

Majonez to nieodłączny element wielkanocnych potraw. Tradycyjnie przygotowuje się go z żółtek i oleju. Miłośników kulinarnych eksperymentów zachęcamy jednak do przetestowania przepisu na bardzo smaczny majonez sojowy. Jest idealny dla wegan i nie tylko.

Składniki
  • pół szklanki mleka sojowego
  • szklanka oleju
  • łyżeczka musztardy
  • łyżeczka soku z cytryny
  • sól, pieprz
  • ząbek czosnku
Przepis

Mleko sojowe, sok z cytryny, czosnek, musztardę i przyprawy miksujemy przez ok. 10 minut blenderem, aż masa stanie się puszysta. Później, nie przerywając miksowania, powoli dodajemy olej i mieszamy do uzyskania odpowiedniej konsystencji.

Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

0
komentarze
Głosuj
Głosuj
0
Wow!
0
Ważne
0
Słabe
0
Straszne
WP
WP