Trwa ładowanie...
d4n666v
d4n666v

Majonez, w którym nie ma jajek. Łatwo zrobisz w domu

Przepis

Majonez to nieodłączny element wielkanocnych potraw. Tradycyjnie przygotowuje się go z żółtek i oleju. Miłośników kulinarnych eksperymentów zachęcamy jednak do przetestowania przepisu na bardzo smaczny majonez sojowy. Jest idealny dla wegan i nie tylko.

1.0
(2 głosy)
Oceń:
d4n666v
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

1-2

Okazja:
Składniki
  • pół szklanki mleka sojowego
  • szklanka oleju
  • łyżeczka musztardy
  • łyżeczka soku z cytryny
  • sól, pieprz
  • ząbek czosnku
Przepis

Mleko sojowe, sok z cytryny, czosnek, musztardę i przyprawy miksujemy przez ok. 10 minut blenderem, aż masa stanie się puszysta. Później, nie przerywając miksowania, powoli dodajemy olej i mieszamy do uzyskania odpowiedniej konsystencji.

Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Majonez, w którym nie ma jajek. Łatwo zrobisz w domu
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki
d4n666v

Podziel się opinią

1
3
Share
d4n666v
d4n666v

d4n666v
d4n666v
d4n666v