Trwa ładowanie...
d68iw7e
d68iw7e

Pyszne kotleciki mielone z pieczarkami i cebulą

Przepis

Prostym sposobem na rodzinny i domowy obiad jest podanie pysznych kotlecików mielonych. Tym razem warto urozmaicić tradycyjny przepis i dołączyć smaczne dodatki. Mielone z warzywnymi składnikami zachwycą zarówno starszych, jak i młodszych.

2.3
(8 głosów)
Oceń:
d68iw7e
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

4

Składniki
  • 0,5 kg mięsa mielonego (wieprzowo - wołowe)
  • 400 g pieczarek
  • 1 duża cebula
  • 2 jajka
  • bułka tarta
  • słodka papryka
  • szklanka mąki
  • łyżka masła
  • sól, pieprz
  • olej do smażenia.
Przepis

1. Po pierwsze posól i popierz wybrane mięso oraz dokładnie posmaruj je słodką papryką. Dodaj jedno jajko i dokładnie wszystko ze sobą wymieszaj.
2. Następnie pokrój cebulę razem z pieczarkami w kostkę. Na maśle zeszklij cebulę, po czym dodaj do niej pieczarki i smaż przez kilka minut (aż woda z nich wyparuje).
3. Wymieszaj cebulę i pieczarki razem z mięsem i zacznij formować małe kotleciki.
4. Otaczaj mięso w bułce tartej oraz jajku i smaż na rozgrzanym oleju na złocisty kolor.

Twoje kotleciki z pieczarkami i cebulką są już gotowe. Smacznego!

d68iw7e
Pyszne kotleciki mielone z pieczarkami i cebulą
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

Share
d68iw7e
d68iw7e

d68iw7e
d68iw7e
d68iw7e