Trwa ładowanie...
dxbnoiz
dxbnoiz

Zapiekane pomidory z parmezanem

Przepis

Banalnie prosty przepis na pomidory zapiekane z bazylią. Do tego kilka kropli aromatycznej oliwy i świeżo starty parmezan. Takie pomidory podane na kromce świeżego chleba będą pyszną przekąską.

4.7
(3 głosy)
Oceń:
dxbnoiz
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

1-2

Zapiekane pomidory z parmezanem
123RF PICSEL ADAM WIŚNIEWSKI
Składniki
  • 4 dojrzałe pomidory
  • 4 łyżki startego parmezanu
  • łyżeczka suszonej bazylii
  • sól morska, pieprz
  • kilka ząbków czosnku
  • oliwa z oliwek
Przepis

Pomidory pokrój na plastry. Naczynie do zapiekania wysmaruj oliwą. Ułóż pomidory. Oprósz je solą, pieprzem i suszoną bazylią. Dodaj czosnek w całości. Wierzch skrop oliwą i posyp parmezanem. Piekarnik rozgrzej do 200 stopni. Wstaw pomidory i piecz przez 15 minut. Podawaj z bagietką lub jako dodatek do dania głównego.

Polecamy wideo: Włoska przekąska na weekend

Zapiekane pomidory z parmezanem
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

4
Share
dxbnoiz
dxbnoiz
dxbnoiz
dxbnoiz
dxbnoiz
dxbnoiz