Ciasto francuskie z pomidorami i serem. Smakuje obłędnie, a przygotujesz je w chwilę
Ciasto francuskie z pomidorami i mozzarellą to klasyk, który sprawdzi się niezależnie od okazji. Jeśli nie masz czasu (lub ochoty) na spędzanie długich godzin w kuchni, ta propozycja będzie idealna. Zasmakuje całej rodzinie, nawet niejadkowi!
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 2-3 |
Okazja: |
- opakowanie gotowego ciasta francuskiego
- 3 duże pomidory
- kulka mozzarelli
- białko jajka (opcjonalnie)
- sól i pieprz do smaku
- ulubione przyprawy: oregano, bazylia, płatki czosnku
- listki bazylii do dekoracji
Ciasto francuskie wyjmij z opakowania i połóż na blasze na papierze do pieczenia. Możesz wykorzystać papier, w który zawinięte jest ciasto.
Pomidory i mozzarellę pokrój w cienkie plastry. Ułóż je równomiernie na cieście. Posyp solą, pieprzem i ulubionymi przyprawami do smaku.
Brzegi ciasta posmaruj białkiem.
Piecz zgodnie z zaleceniami na opakowaniu lub do zarumienienia brzegów.
Przed podaniem pokrój na kwadraty lub prostokąty i udekoruj bazylią. Całość podawaj z domowym keczupem.
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze