Casserole z kurczakiem, ziemniakami i fasolką
Ziemniaczana potrawka z kurczakiem i fasolką zaspokoi nawet największy głód. A dodatkowo przygotowanie dania nie zajmie ci zbyt wiele czasu.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 2-3 |
Okazja: |
Udka doprawić przyprawą do drobiu i podsmażyć na patelni. Przełożyć do garnka. Na tej samej patelni podsmażyć pokrojone ziemniaki, cebulę, oliwki i czosnek. Wlać wino i chwilę gotować, aż odparuje. Wlać bulion, dodać gałązki tymianku, białą fasolę. Wszystkie składniki dodać do garnka z kurczakiem, dodać koperek, sól i pieprz. Dusić, aż kurczak będzie miękki. Wyjąć udka. Pozostały sos zagęścić zasmażką i doprawić do smaku. Kurczaka podawać z sosem i warzywami.
Przepis dodał użytkownik Bonduelle
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze