Jajka na miękko w luksusowej wersji. Z tym dodatkiem smakują bosko
Jajka na miękko podane ze świeżym pieczywem i szczypiorkiem to pyszny i prosty pomysł na śniadanie. Wystarczy jednak dodać jeden dodatek, by to zwykłe danie zamieniło się w luksusowy posiłek. Wypróbujcie przepis na jajka na miękko z oliwkowym tatarem. Ten smak was zachwyci!
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Rodzaj diety: | |
Okazja: |
- Zagotuj wodę z solą i kilkoma kroplami octu winnego. Gotuj w niej jajka przez 4 minuty. Posiekaj oliwki i wymieszaj z 2 łyżkami oliwy i świeżo startym pieprzem.
- Pokrój chleb w małe kostki i upraż na patelni na złoty kolor. Skrop octem winnym.
- Jajka ustaw w kieliszkach, zetnij im czubki i włóż do środka po łyżeczce oliwkowego tatara. Posyp posiekanym szczypiorkiem.
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze