Trwa ładowanie...
d1bkw75
d1bkw75

Kurczak na ostro po tajsku

Przepis
3.5
(12 głosów)
Oceń:
Kurczak na ostro po tajsku
Składniki
    • 10 pałek kurczaka
    • 3-4 ząbki czosnku
    • 1-2 łyżeczki kurkumy
    • 3 łyżki ziarenek kolendry
    • po 1 łyżeczce soli
    • ziarenek pieprzu i cukru
    • 2 łyżki sosu chili lub pikantnego ketchupu
    • ew. trochę sosu sojowego lub rybnego
    • olej do głębokiego smażenia
Przepis

Ugotuj udka kurczaka, ostudź. Utrzyj pozostałe składniki (oprócz oleju) na gładką pastę (ziarenka pieprzu i kolendry rozgnieć najpierw w moździerzu), posmaruj kurczaka i włóż na godzinę do lodówki. Usmaż w głębokim oleju, osącz z nadmiaru tłuszczu. Możesz podawać na zimno.

Przepis dodał użytkownik ola2620

Podziel się opinią

Share
d1bkw75
d1bkw75
d1bkw75
Więcej tematów
d1bkw75