Złociste pałeczki z kurczaka
Jeśli mamy mało czasu na przygotowanie obiadu, dobrej jakości udka z kurczaka są doskonałym rozwiązaniem. Do tego świeże lub duszone warzywa, ziemniaczki i pyszny obiad gotowy.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 4 |
- 8 pałek z kurczaka
- 2 łyżki oleju
- 1 łyżeczka ostrej papryki
- 1 łyżeczka majeranku
- 3 ząbki czosnku
- sól i pieprz do smaku
- Pałki umyj, osusz, a następnie natnij nożem skórę dookoła kostek.
- W szklance wymieszaj olej z przyprawami i rozdrobionym czosnkiem. Osuszone pałki skrop przygotowaną mieszanką i przełóż do naczynia żaroodpornego.
- Naczynie przykryj folią aluminiową i wstaw do nagrzanego do 180 st. C piekarnika na 50 minut.
- Aby pałki nabrały rumianego koloru, odkryj naczynie na 3 minuty przed końcem pieczenia i ponownie wstaw do piekarnika.
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze