Trwa ładowanie...
d2mcw74
d2mcw74

Udka z kurczaka z sosem barbecue. Idealne na grilla

Przepis

Soczyste udka w przepysznej glazurze to propozycja obowiązkowa na grilla. Mięso z kurczaka łatwo przygotować na grillu ogrodowym czy elektrycznym, a własnoręcznie przygotowany sos barbecue podkreśli jego smak. W sezonie na grilla koniecznie wypróbujcie sprawdzony przepis prosto z bloga "Królestwo Garów".

5.0
(3 głosy)
Oceń:
d2mcw74
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

3-4

Udka z kurczaka z sosem barbecue. Idealne na grilla
www.krolestwogarow.pl
Udka z kurczaka z sosem barbecue. Idealne na grilla
Składniki
  • udka kurczaka
  • sól i pieprz do smaku

    Sos barbecue:

  • 250 ml soku ananasowego,
  • 200 ml białego wina,
  • 50 ml sosu sojowego,
  • 100 ml cukru trzcinowego muscovado.
Przepis

Składniki sosu zagotować, gotować aż objętość zmniejszy się o połowę. Udka kurczaka umyć, osuszyć. Oprószyć solą i pieprzem. Układać na tacce. Podczas grillowania co jakiś czas smarować sosem. Podawać z ulubionymi dodatkami np. pieczonymi ziemniakami lub batatami i surówką z sezonowych warzyw.

Zobacz także: drożdżowe ciasto z czekoladą i orzechami

Polecamy wideo: Jak przygotować kiełbasę na ognisko?

Udka z kurczaka z sosem barbecue. Idealne na grilla
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki
d2mcw74

Podziel się opinią

1
Share
d2mcw74
d2mcw74

d2mcw74
d2mcw74
d2mcw74