Roladki schabowe nadziewane suszonymi pomidorami i oliwkami
Jeśli znudziły ci się klasyczne kotlety, przygotuj roladki schabowe z suszonymi pomidorami i oliwkami. Są bardzo smaczne i aromatyczne. Sprawdzą się podczas obiadu, a także na świątecznym stole. Podawaj je z surówką i kaszą. Przepis z bloga "Krylowa kuchnia".
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 4 |
Rodzaj diety: | |
Okazja: |
Plastry schabu dokładnie rozbić, najlepiej przez folię spożywczą, aby nie porwać mięsa. Dokładnie z obu stron posypać solą i pieprzem. Pomidory pokroić na drobniejsze kawałki. Oliwki pokroić w plasterki. Na każdym plastrze schabu ułożyć porcje farszu, a następnie zwinąć plastry w roladki.
Jeżeli boimy się, że roladki rozwiną się podczas smażenia, zepnijmy je wykałaczkami lub specjalnymi szpilkami do mięsa. Na patelni rozgrzać olej z pomidorów. Roladki obsmażyć na rozgrzanym tłuszczu ze wszystkich stron, aby się zrumieniły. Następnie na patelnię wlać 1/2 szklanki bulionu i przykryć pokrywką. Roladki dusić, aż mięso będzie miękkie, ale nie za długo, aby nie wysuszyć mięsa. Przed podaniem wyjąc wykałaczki. Podawać z ulubioną surówka i ziemniakami lub kaszą bulgur.
Zobacz także przepis na ciasto ryżowe bez pieczenia
src="https://d.wpimg.pl/798881416-192184521/ciasto.JPG"/>
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze