Trwa ładowanie...
d3h12xq
d3h12xq

Roladki schabowe nadziewane suszonymi pomidorami i oliwkami

Przepis

Jeśli znudziły ci się klasyczne kotlety, przygotuj roladki schabowe z suszonymi pomidorami i oliwkami. Są bardzo smaczne i aromatyczne. Sprawdzą się podczas obiadu, a także na świątecznym stole. Podawaj je z surówką i kaszą. Przepis z bloga "Krylowa kuchnia".

4.5
(6 głosów)
Oceń:
d3h12xq
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

4

Rodzaj diety:
Okazja:
Roladki schabowe nadziewane suszonymi pomidorami i oliwkami
Krylowa Kuchnia
Roladki schabowe nadziewane suszonymi pomidorami i oliwkami
Składniki
  • 4 spore plastry schabu
  • 8 połówek suszonych pomidorów
  • 12 czarnych oliwek
  • sól
  • pieprz
  • 2 łyżki oleju z suszonych pomidorów
  • 1/2 szklanki dowolnego bulionu
Przepis

Plastry schabu dokładnie rozbić, najlepiej przez folię spożywczą, aby nie porwać mięsa. Dokładnie z obu stron posypać solą i pieprzem. Pomidory pokroić na drobniejsze kawałki. Oliwki pokroić w plasterki. Na każdym plastrze schabu ułożyć porcje farszu, a następnie zwinąć plastry w roladki.

Jeżeli boimy się, że roladki rozwiną się podczas smażenia, zepnijmy je wykałaczkami lub specjalnymi szpilkami do mięsa. Na patelni rozgrzać olej z pomidorów. Roladki obsmażyć na rozgrzanym tłuszczu ze wszystkich stron, aby się zrumieniły. Następnie na patelnię wlać 1/2 szklanki bulionu i przykryć pokrywką. Roladki dusić, aż mięso będzie miękkie, ale nie za długo, aby nie wysuszyć mięsa. Przed podaniem wyjąc wykałaczki. Podawać z ulubioną surówka i ziemniakami lub kaszą bulgur.

Zobacz także przepis na ciasto ryżowe bez pieczenia

d3h12xq
Roladki schabowe nadziewane suszonymi pomidorami i oliwkami
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

16
3
Share
d3h12xq
d3h12xq

d3h12xq
d3h12xq
d3h12xq