Śledzie w domowym sosie tatarskim. Ekspresowy przepis
Śledzie w sosie tatarskim to smakowite połączenie. Nie wyobrażam sobie bez nich świątecznego stołu. Zamiast kupować gotowy sos tatarski, warto przygotować go samemu. To bardzo proste, a efekt będzie fantastyczny!
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 4 |
Okazja: |
- 5-6 filetów śledziowych
- 6-8 marynowanych grzybów
- 2-3 ogóreki konserwowe
- 2 jajka na twardo
- słoik majonezu
- pieprz
- sól do smaku
- Posiekać grzyby, jajka i ogórek konserwowy.
- Zalać majonezem, lekko posolić i posypać pieprzem. Wymieszać.
- Filety pokroić na dzwonka lub zwinąć w ruloniki.
- Zalać przygotowanym sosem.
Przepis dodał użytkownik suzume
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze