Trwa ładowanie...
d3ltw9v
06-04-2022 12:12

Śledzik wielkanocny z wyrazistym sosem. Pycha!

Przepis

Śledzie to jedna z najpopularniejszych przekąsek, które goszczą na polskich stołach. Świetnie sprawdzają się zarówno podczas świąt, rodzinnych imprez, jak i na co dzień. Na Wielkanoc proponujemy śledziowe roladki z przepysznym sosem. Przekonajcie się, jakie są dobre.

d3ltw9v
4.0
(1 głos)
Oceń:
Adobe Stock
Źródło: Adobe Stock, fot: Teresa Kasprzycka
Składniki
  • 3 śledzie w oleju
  • 2 jajka ugotowane na twardo
  • 2 łyżki sosu chrzanowego
  • 3 łyżki gęstej śmietany
  • 2 łyżki majonezu
  • natka pietruszki
  • sól, pieprz czarny ziarnisty
  • łyżka rodzynek
  • cytryna
Przepis
  • Śledzie pokroić na pół i zwinąć w rulon. Poukładać na półmisku oddzielając plastrami cytryny.
  • Przygotować sos: ugotowane jajka zetrzeć na drobnych oczkach na tarce,dodać pietruszkę i wymieszać z chrzanem,śmietaną i majonezem.
  • Doprawić solą i pieprzem. Polać śledzie i posypać rodzynkami.

Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Śledzik wielkanocny z wyrazistym sosem. Pycha!
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

2

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d3ltw9v
d3ltw9v
d3ltw9v
d3ltw9v
Więcej tematów
d3ltw9v