Śledzik wielkanocny z wyrazistym sosem. Pycha!
Śledzie to jedna z najpopularniejszych przekąsek, które goszczą na polskich stołach. Świetnie sprawdzają się zarówno podczas świąt, rodzinnych imprez, jak i na co dzień. Na Wielkanoc proponujemy śledziowe roladki z przepysznym sosem. Przekonajcie się, jakie są dobre.
oprac. Katarzyna Gileta
- Kategoria przepisów: Dania rybne
- Sposób przygotowania: Na zimno
- Główne składniki :
Składniki
Przepis
- Śledzie pokroić na pół i zwinąć w rulon. Poukładać na półmisku oddzielając plastrami cytryny.
- Przygotować sos: ugotowane jajka zetrzeć na drobnych oczkach na tarce,dodać pietruszkę i wymieszać z chrzanem,śmietaną i majonezem.
- Doprawić solą i pieprzem. Polać śledzie i posypać rodzynkami.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl