Śledzik wielkanocny z wyrazistym sosem. Pycha!
Śledzie to jedna z najpopularniejszych przekąsek, które goszczą na polskich stołach. Świetnie sprawdzają się zarówno podczas świąt, rodzinnych imprez, jak i na co dzień. Na Wielkanoc proponujemy śledziowe roladki z przepysznym sosem. Przekonajcie się, jakie są dobre.
- Śledzie pokroić na pół i zwinąć w rulon. Poukładać na półmisku oddzielając plastrami cytryny.
- Przygotować sos: ugotowane jajka zetrzeć na drobnych oczkach na tarce,dodać pietruszkę i wymieszać z chrzanem,śmietaną i majonezem.
- Doprawić solą i pieprzem. Polać śledzie i posypać rodzynkami.
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze