Trwa ładowanie...
ddjnznf
ddjnznf

Śledzie z kapustą kiszoną i majonezem

Przepis

Szukacie wypróbowanego przepisu na wigilijne śledzie? Dobrze trafiliście. Jola Caputa zdradziła nam swoją recepturę na śledzie z majonezem i kiszoną kapustą. Rodzina będzie się zajadać.

3.4
(5 głosów)
Oceń:
ddjnznf
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

4-6

Okazja:
Śledzie z kapustą kiszoną i majonezem
Złote przeboje. Przepisy Joli
Śledzie z kapustą kiszoną i majonezem
Składniki
  • ½ kg śledzi matjasów
  • ½ kg kiszonej kapusty
  • 1 słoiczek majonezu (średniej wielkości, ok. 250 g)
  • 1 cebula
  • 1 jabłko
  • sól pieprz do smaku
Przepis

Śledzie namocz (na ok. 6 godz.). Kiszoną kapustę odciśnij z nadmiaru soku i drobno posiekaj. Cebulę i jabłko pokrój w kosteczkę. Wymieszaj razem kapustę, cebulę, jabłko, dodaj pieprz i sól oraz cały słoiczek majonezu. Na każdy płat śledzia nakładaj tak przygotowany "farsz", zwiń roladki i zepnij wykałaczką. Na dno szklanego naczynia wyłóż kapustę z majonezem, na to ułóż roladki ze śledzia i przykryj kapustą z majonezem. Układaj tak, aż do wyczerpania składników. Śledzie są najlepsze na drugi dzień.

Więcej przepisów Joli znajdziesz w książce "Złote przeboje" oraz na blogu PrzepisyJoli.com

  Przepisy Joli
ddjnznf
Śledzie z kapustą kiszoną i majonezem
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

11
12
Share
ddjnznf
ddjnznf

ddjnznf
ddjnznf
ddjnznf