Trwa ładowanie...
d3elul4
d3elul4

Czosnkowe śledzie

Przepis

Wystarczy jeden składnik, by zamienić śledzie w śmietanie w niezwykle aromatyczną potrawę. Tak przygotowane śledzie będą doskonale smakować z gotowanymi ziemniakami.

2.5
(2 głosy)
Oceń:
d3elul4
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2-4

Rodzaj diety:
Okazja:
Czosnkowe śledzie
Shutterstock
Czosnkowe śledzie
Składniki
  • 2 opakowania śledzi w zalewie olejowo-octowej
  • 2 śmietany 22 proc.
  • 1 główka czosnku
Przepis

Śledzie odsączyć i pokroić na kawałki. Czosnek drobno pokroić i połączyć ze śmietaną. Dodać do śledzi i gotowe. Do spożycia gotowe dopiero po 12 godzinach.

Przepis dodał użytkownik tulka96

Czosnkowe śledzie
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki
d3elul4

Podziel się opinią

1
Share
d3elul4
d3elul4

d3elul4
d3elul4
d3elul4