Trwa ładowanie...
d1m6jo5
30-07-2018 10:25

Papryka faszerowana fetą. Przekąska w śródziemnomorskim stylu

Przepis

Kiedy temperatura na zewnątrz przekracza 30 stopni, nie mamy ochoty na długie godziny spędzone w kuchni. Z pomocą przychodzi Ewa Wachowicz. Papryka faszerowana serem feta to pomysł na szybki i lekki obiad.

d1m6jo5
5.0
(1 głos)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

1-2

Grzegorz Kozakiewicz
Źródło: Grzegorz Kozakiewicz
Składniki
  • 2 papryki
  • 400 g sera feta
  • 1 cebula
  • 4 ząbki czosnku
  • 2 łyżki oliwy
  • 1 garść świeżej mięty
  • pieprz
  • oliwa do natłuszczenia tacki
Przepis

Ser feta pokruszyć do miski, cebulę drobniutko pokroić i dodać do sera. Czosnek przecisnąć przez praskę wprost do miski. Liście mięty posiekać i dorzucić do farszu. Dodać oliwę i doprawić świeżo zmielonym pieprzem (feta jest serem dość słonym, więc można pominąć sól). Dokładnie wymieszać. Papryki umyć, przekroić wzdłuż na pół i delikatnie usunąć gniazda nasienne - tak, by nie popsuć paprykowych „miseczek". Tak przygotowaną paprykę posmarować po zewnętrznej stronie oliwą i napełnić farszem z sera feta. Przenieść na tackę do grillowania (wcześniej posmarować ją oliwą) i umieścić na ruszcie. Grillować przez około 20 minut.

  Grzegorz Kozakiewicz
Źródło: Grzegorz Kozakiewicz
Papryka faszerowana fetą. Przekąska w śródziemnomorskim stylu
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

16
2

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d1m6jo5
d1m6jo5
d1m6jo5
d1m6jo5
Więcej tematów
d1m6jo5