Trwa ładowanie...
d36m5kr
d36m5kr

Roladki z cukinii

Przepis

Roladki to danie na jeden kęs, bardzo wygodne na przyjęcia. Cukiniowe roladki z ostrym farszem to lekka i szybka przekąska. Idealna na sylwestra.

Oceń jako pierwszy:
d36m5kr
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2-4

Okazja:
Roladki z cukinii
123
Roladki z cukinii
Składniki
  • 2 cukinie
  • 1 ogórek
  • 1 opakowanie serka śmietankowego
  • 1 łyżka posiekanego koperku
  • 1 łyżka posiekanego szczypiorku
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
  • 1 obrany ząbek czosnku
  • szczypta ostrej papryki
  • szczypta słodkiej papryki
  • 1 papryka zielona
  • sól sodowo-potasowa
  • pieprz
Przepis

Ogórek zetrzyj na grubych oczkach tarki, odrobinę posól i połóż na gęstym sitku, żeby odciekła z niego woda. Cukinie pokrój w cienkie plastry i usmaż na patelni grillowej po 1 minucie z każdej strony. W jednej miseczce wymieszaj 100 g serka z posiekanymi ziołami i startym ogórkiem, startym na cienkich oczkach tarki czosnkiem. Dopraw do smaku solą i pieprzem. W drugiej miseczce wymieszaj serek śmietankowy ze szczyptą ostrej i słodkiej papryki. Wymieszaj całość z pokrojoną w kostkę zieloną papryką, dopraw solą i pieprzem. Układaj na początku plastra cukinii, 1 łyżeczkę przygotowanego serka z ogórkiem i zwijaj w rulony. Tak samo zrób z drugim farszem. Gotowe roladki układaj na talerzyku.

Przepis dodał użytkownik Żyj smacznie i zdrowo

Roladki z cukinii
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki
d36m5kr

Podziel się opinią

Share
d36m5kr
d36m5kr

d36m5kr
d36m5kr
d36m5kr