Trwa ładowanie...
d23v7ww
d23v7ww

Śledzie pod pierzynką. Obowiązkowe na wigilijnym stole

Przepis

Klasyka wśród śledzi - cebula, jabłko i dużo kwaśnej śmietany. Kluczem do sukcesu jest wybór składników dobrej jakości. - Śledzie najlepiej samemu przygotować, czyli kupić płaty śledzi solonych, wymoczyć je w zimnej wodzie lub mleku, a następnie zalać olejem i odstawić na 2-3 dni w chłodne miejsce - radzi autorka bloga "Królestwo Garów".

4.0
(4 głosy)
Oceń:
d23v7ww
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

3-4

Okazja:
śledzie ze śmietaną
Królestwo garów
Składniki
  • 6 płatów śledzi w oleju
  • 2 jabłka winne twarde
  • 1 duża cebula
  • śmietana 22 proc. gęsta
Przepis

Takie śledzie będą zdecydowanie lepsze od tych kupnych, zalanych nie wiadomo jakim olejem. Śledzie odsączyć z oleju, pokroić na kawałki, ułożyć na półmisku. Cebulę i jabłka pokroić w drobną kostkę. Wymieszać ze śmietaną. Ułożyć na śledziach.

Śledzie pod pierzynką. Obowiązkowe na wigilijnym stole
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki
d23v7ww

Podziel się opinią

22
7
Share
d23v7ww
d23v7ww
d23v7ww
d23v7ww
d23v7ww