Aromatyczna rybka z piekarnika. Pstrąg pieczony z warzywami
W cyklu "Ryba na piątek" pokazujemy, jak smacznie przyrządzić rybkę. Pstrąg pieczony w folii z dodatkiem aromatycznych ziół to sposób na wartościowy posiłek. Można go wrzucić do piekarnika lub położyć na grillu.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 2-3 |
- 3 świeże pstrągi
- pęczek koperku
- pęczek pietruszki
- 3 łyżki masła
- cytryna
- sól, pieprz
- czosnek
- świeży tymianek i bazylia
- 1 cukinia
- 1 cebula
- 6 dużych pieczarek
- 1 czerwona papryka
Ryby umyj, a łuski zeskrob nożem. Następnie natrzyj je przeciśniętym przez praskę czosnkiem, tymiankiem, solą i pieprzem. Do środka pstrągów włóż po łyżce masła, plastry cytryny, gałązki koperku, tymianku, bazylii i pietruszki. Cukinię, parykę, pieczarki i cebulę opłucz i pokrój w plastry. Ryby zawiń w folię, obłóż warzywami i połóż na grillu. Piecz ok. 15 minut. Podawaj z pieczonymi ziemniakami i sałatką z roszponki.
Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze