Trwa ładowanie...
dt8b4mh
oprac. Katarzyna Gileta
27-04-2018 11:45

Aromatyczna rybka z piekarnika. Pstrąg pieczony z warzywami

Przepis

W cyklu "Ryba na piątek" pokazujemy, jak smacznie przyrządzić rybkę. Pstrąg pieczony w folii z dodatkiem aromatycznych ziół to sposób na wartościowy posiłek. Można go wrzucić do piekarnika lub położyć na grillu.

dt8b4mh
4.0
(1 głos)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2-3

123RF
Źródło: 123RF
Składniki
  • 3 świeże pstrągi
  • pęczek koperku
  • pęczek pietruszki
  • 3 łyżki masła
  • cytryna
  • sól, pieprz
  • czosnek
  • świeży tymianek i bazylia
  • 1 cukinia
  • 1 cebula
  • 6 dużych pieczarek
  • 1 czerwona papryka
Przepis

Ryby umyj, a łuski zeskrob nożem. Następnie natrzyj je przeciśniętym przez praskę czosnkiem, tymiankiem, solą i pieprzem. Do środka pstrągów włóż po łyżce masła, plastry cytryny, gałązki koperku, tymianku, bazylii i pietruszki. Cukinię, parykę, pieczarki i cebulę opłucz i pokrój w plastry. Ryby zawiń w folię, obłóż warzywami i połóż na grillu. Piecz ok. 15 minut. Podawaj z pieczonymi ziemniakami i sałatką z roszponki.

Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Aromatyczna rybka z piekarnika. Pstrąg pieczony z warzywami
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

Share
dt8b4mh

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
dt8b4mh
dt8b4mh
dt8b4mh
dt8b4mh
Więcej tematów
dt8b4mh