Pstrąg pieczony w folii. Wyśmienity sposób na rybę
Pstrąg to smaczna i wartościowa ryba. Doskonale smakuje pieczona w folii z dodatkiem aromatycznych przypraw i odrobiną soku z cytryny. Do tego pieczone ziemniaczki, surówka i pyszny obiad gotowy.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 2 |
Rodzaj diety: | |
Okazja: |
- Rybę opłukać i osuszyć ręcznikiem papierowym. Delikatnie natrzeć przyprawą. Skropić sokiem z połowy cytryny.Odstawić do lodówki na pół godziny.
- Schłodzonego pstrąga skropić olejem,zawinąć w folię aluminiową i piec w gorącym piekarniku ok. 20 minut.
- Podawać z masłem,z cząstkami cytryny oraz ziemniakami z wody.
- Doskonałym dodatkiem do pieczonego pstrąga jest twarożek homogenizowany z drobno pokrojonymi ogórkami,doprawiony solą i pieprzem.
Przepis dodał użytkownik maja55523
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze