Sałatka z kuskusem i cukinią. Możesz spakować do pracy
Ekspresowa sałatka z kaszą kuskus i warzywami. Jest lekka, smaczna i prosta do zrobienia. Smakuje zarówno jako dodatek do dania głównego, jak i samodzielny posiłek. Możesz ją zapakować do pojemnika i zabrać do pracy. Przepis z bloga "Kulinarne Przygody Gatity".
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 2-3 |
- 1 szklanka ugotowanej kaszy kuskus
- 1 szklanka ugotowanej zielonej fasolki
- 2 małe cukinie
- 1/2 czerwonej cebuli
- oliwa z oliwek EV
- sok z cytryny
- sól
- pieprz
- świeże zioła
Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę. Cukinię myjemy, kroimy na pół i kroimy w cienkie plasterki. Do sporej miski wrzucamy kaszę kuskus, fasolkę szparagową, cukinię w plasterkach i cebulę. Wlewamy oliwę i sok z cytryny, przyprawiamy. Wszytko bardzo dokładnie mieszamy. Posypujemy ulubionymi świeżymi ziołami.
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze