Trwa ładowanie...
d4mk608
d4mk608

Grillowany pstrąg

Przepis

Grillowany pstrąg to świetna propozycja na rodzinne spotkania. Sprawdzi się, kiedy masz już dość mięs z grilla i szukasz innych rozwiązań. To smaczne, zdrowe danie, wzbogacone nutką cytryny i tymianku.

5.0
(1 głos)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

3-4

Grillowany pstrąg
Getty Images
Składniki
  • 2 świeże pstrągi (wypatroszone)
  • 1 cytryna
  • 2 łyżki kaparów
  • pęczek świeżego tymianku
  • 50 g masła
  • sól morska
  • świeżo zmielony pieprz

* Do podania:*

  • ziemniaki pieczone na grillu
  • sałatka z rzodkiewki
Przepis

1. Pstrągi dokładnie myjemy i osuszamy. Doprawiamy solą i pieprzem. W środku umieszczamy po 2 plastry cytryny (najlepiej bez skórki), kapary, gałązki świeżego tymianku i po kawałku schłodzonego masła (25 g). Ryby zawijamy w folię aluminiową i pieczemy na rozgrzanym grillu ok. 18 minut.

2. Upieczone pstrągi podajemy z pieczonymi ziemniakami i ćwiartkami cytryny.

Komentarz Czytelnika: WoW! Super! Uwielbiem ryby w każdej postaci. Przepis wydaje się niedrogi, a zapewne pyszny :) Chyba na najbliższego grilla przyrządzę! :)

Przepis poleca Zosia Cudny "Przepisy na cztery pory roku"

Grillowany pstrąg
Główne składniki

Podziel się opinią

Share
d4mk608
d4mk608
d4mk608
d4mk608
d4mk608