Grillowany pstrąg
Grillowany pstrąg to świetna propozycja na rodzinne spotkania. Sprawdzi się, kiedy masz już dość mięs z grilla i szukasz innych rozwiązań. To smaczne, zdrowe danie, wzbogacone nutką cytryny i tymianku.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 3-4 |
* Do podania:*
- ziemniaki pieczone na grillu
- sałatka z rzodkiewki
1. Pstrągi dokładnie myjemy i osuszamy. Doprawiamy solą i pieprzem. W środku umieszczamy po 2 plastry cytryny (najlepiej bez skórki), kapary, gałązki świeżego tymianku i po kawałku schłodzonego masła (25 g). Ryby zawijamy w folię aluminiową i pieczemy na rozgrzanym grillu ok. 18 minut.
2. Upieczone pstrągi podajemy z pieczonymi ziemniakami i ćwiartkami cytryny.
Komentarz Czytelnika: WoW! Super! Uwielbiem ryby w każdej postaci. Przepis wydaje się niedrogi, a zapewne pyszny :) Chyba na najbliższego grilla przyrządzę! :)
Przepis poleca Zosia Cudny "Przepisy na cztery pory roku"
Podziel się opinią
Komentarze