Sałatka z wędzonym pstrągiem. Szybka i prosta
Ewa Wachowicz
- Czas przygotowania: Do 30 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia francuska
- Okazja: Przyjęcia i imprezy
- Kategoria przepisów: Sałatki
- Sposób przygotowania: Na zimno
- Główne składniki :
Niezbędne składniki:
- wędzony filet z pstrąga
- rukola
- 1 pomarańcza
- prażone orzechy i migdały
Winegret
- ½ szklanki oleju z pestek winogron
- sok z ½ cytryny
- 2 łyżeczki musztardy miodowej
- sól
- pieprz kolorowy
Przepis
Przygotować winegret. Do słoiczka wlać olej, posolić. Wycisnąć sok z cytryny. Dodać musztardę lub drobno posiekaną miętę. Przyprawić pieprzem. Zakręcić i energicznie wymieszać.
Przepis
Rukolę wrzucić do miski (można porwać na mniejsze kawałki). Dodać filety wycięte z pomarańczy oraz kawałki fileta z pstrąga. Posypać siekanymi bakaliami. Polać sosem i od razu podawać.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl