Wykwintna zupa z cukinii i paluszkami surimi
Delikatna kremowa zupa z cukinii zachwyci wszystkich. Cukinia ma delikatny smak, dlatego warto go przełamać czosnkiem i ziołami. Zupę podajemy z paluszkami surimi i wiórkami mozzarelli.
oprac. Katarzyna Gileta
- Czas przygotowania: Do 30 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Kategoria przepisów: Zupy
- Sposób przygotowania: Gotowanie
- Główne składniki :
Składniki
Przepis
- Na oliwie podsmażyć chwilę czosnek, oregano i pokrojoną w talarki cukinię. Zalać wodą.
- Kiedy cukinia zmięknie, zmiksować zupę blenderem i dolać mleko oraz doprawić sola i pieprzem.
- Podawać zupę posypaną wiórkami z mozzarelli i kawałkami paluszków krabowych.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl