Ryba pod pierzynką
Ryba zapiekana pod serowo-pieczarkową pierzynką jest łatwa do przygotowania, a składniki kosztują grosze. Smaczna propozycja na szybki obiad dla całej rodziny.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 2-3 |
Okazja: |
Rybę wcześniej skropić sokiem z cytryny, posolić i popieprzyć do smaku.
Pieczarki obrać, pokroić w plasterki i usmażyć z posiekaną drobno cebulą.
Blachę lub naczynie żaroodporne wysmarować masłem i posypać bułką tartą. Ułożyć rybę. Piec 15 min w temperaturze 180 st. C, następnie wyjąć rybę i obłożyć pieczarkami. Ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach i
wymieszać z kilkoma łyżkami bułki tartej. Tą posypką obłożyć rybę z pieczarkami. Piec około 10 min w temperaturze 150 st. C.
Przepis dodał użytkownik jadwen_j
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze