Trwa ładowanie...
d41h64e
d41h64e

Ryba pod pierzynką

Przepis

Ryba zapiekana pod serowo-pieczarkową pierzynką jest łatwa do przygotowania, a składniki kosztują grosze. Smaczna propozycja na szybki obiad dla całej rodziny.

4.4
(5 głosów)
Oceń:
d41h64e
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2-3

Okazja:
Ryba pod pierzynką
WP
Ryba pod pierzynką
Składniki
  • 4 duże filety z pangii lub innej ryby
  • 1 kg pieczarek lub grzybów
  • 30 dag żółtego sera
  • bulka tarta
  • duża cebula, sól, pieprz, cytryna
  • liscie mięty lub melisy cytrynowej (niekoniecznie)
Przepis

Rybę wcześniej skropić sokiem z cytryny, posolić i popieprzyć do smaku.
Pieczarki obrać, pokroić w plasterki i usmażyć z posiekaną drobno cebulą.
Blachę lub naczynie żaroodporne wysmarować masłem i posypać bułką tartą. Ułożyć rybę. Piec 15 min w temperaturze 180 st. C, następnie wyjąć rybę i obłożyć pieczarkami. Ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach i
wymieszać z kilkoma łyżkami bułki tartej. Tą posypką obłożyć rybę z pieczarkami. Piec około 10 min w temperaturze 150 st. C.

Przepis dodał użytkownik jadwen_j

Ryba pod pierzynką
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki
d41h64e

Podziel się opinią

Share
d41h64e
d41h64e

d41h64e
d41h64e
d41h64e