Lody z miętą i kiwi. Orzeźwiające i łatwe do zrobienia
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 4 |
Okazja: |
- Rozpuszczamy cukier puder w wodzie, a kiwi obrane ze skórki kroimy w plastry.
- Do wody wrzucamy posiekane listki mięty i tak przygotowaną mieszankę wlewamy do foremek na lody.
- Następnie do każdej z nich wkładamy po 2 plasterki kiwi. Trzymamy je w zamrażarce aż lekko się zamrożą.
- Po pewnym czasie lekko nimi mieszamy i wbijamy patyczki do lodów. Musimy trzymać je w zamrażarce jeszcze przez całą noc.
- Na drugi dzień wkładamy je na chwilę do miseczki z gorącą wodą, aby foremka odeszła od loda. Smacznego!
Przepis poleca Kraina Sosny
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze