Polędwiczki wieprzowe z kolorowymi paprykami i makaronem
Idealne połączenie delikatnego mięsa, sezonowych warzyw i makaronu. Cały obiad w jednym garnku. Przepis dostaliśmy od pani Beaty na dziesie.wp.pl.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 6 |
- Mięso myję, osuszam, kroję w słupki.
- Cebulę, czosnek obieram, drobno kroję, smażę na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodaję pokrojone wcześniej mięso. Doprawiam solą oraz papryką i chili. Smażę około 20 minut.
- Marchew obieram, kroję w słupki. Pomidory kroję w kostkę. Papryki oczyszczam z nasiona, również kroję w słupki. Warzywa dodaję do mięsa i smażę.
- Następnie podlewam wodą, dodaję koncentrat pomidorowy i suchy makaron. Gotuję, aż makaron będzie miękki.
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze