Trwa ładowanie...
d68iw7e
d68iw7e

Zupa-krem z ryby

Przepis

Rozgrzewająca i sycąca zupa rybna. Do kremu mozna podać czosnkowe grzanki lub groszek ptysiowy.

2.5
(2 głosy)
Oceń:
d68iw7e
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2-4

Okazja:
Składniki
  • 70 dkg fileta rybnego
  • 2 średnie marchewki
  • pietruszka-kożeń
  • 2 duże ziemniaki
  • 3 ząbki czosnku
  • pół szkl. białego wytrawnego wina
  • pół cytryny
  • płaska łyżeczka koncentratu pomidorowego
  • natka pietruszki
  • 2,5 l.wody
Przepis

Warzywa kroimy w kostkę i gotujemy do miękkości,wybieramy cedzakiem i zostawiamy do ostygnięcia. W tym samym wywarze gotujemy rybę i także wyjmujemy, by się nie porozlatywała. Ostygnięte warzywa miksujemy na krem i dodajemy do wywaru, wlewamy wino, sok z cytryny, koncentrat pomidorowy, przyprawiamy solą i pieprzem, dodajemy wyciśnięty przez praskę czosnek i zagotowujemy. Na 3 minuty przed wyłączeniem dodajemy rozdrobnioną na spore kęski rybę, zdejmujemy z ognia, posypujemy pietruszką. Smacznego!

Przepis dodał użytkownik Karolina

Zupa-krem z ryby
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki
d68iw7e

Podziel się opinią

Share
d68iw7e
d68iw7e

d68iw7e
d68iw7e
d68iw7e