Zupa-krem z ryby
Rozgrzewająca i sycąca zupa rybna. Do kremu mozna podać czosnkowe grzanki lub groszek ptysiowy.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 2-4 |
Okazja: |
Warzywa kroimy w kostkę i gotujemy do miękkości,wybieramy cedzakiem i zostawiamy do ostygnięcia. W tym samym wywarze gotujemy rybę i także wyjmujemy, by się nie porozlatywała. Ostygnięte warzywa miksujemy na krem i dodajemy do wywaru, wlewamy wino, sok z cytryny, koncentrat pomidorowy, przyprawiamy solą i pieprzem, dodajemy wyciśnięty przez praskę czosnek i zagotowujemy. Na 3 minuty przed wyłączeniem dodajemy rozdrobnioną na spore kęski rybę, zdejmujemy z ognia, posypujemy pietruszką. Smacznego!
Przepis dodał użytkownik Karolina
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze