Trwa ładowanie...
d2tb3p4
18-07-2017 10:41

Wiejski makaron z kiełbasą i pieczarkami

Przepis

Penne z kiełbasą, pieczarkami i pomidorami to świetny pomysł, by wykorzystać zalegające w lodówce resztki. Danie przygotujemy w kilkanaście minut. Jest szybkie, smaczne i sycące.

d2tb3p4
4.1
(15 głosów)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2-3

123RF PICSEL ADAM WIŚNIEWSKI
Źródło: 123RF PICSEL ADAM WIŚNIEWSKI
Składniki
  • 300 g penne,
  • 200 g kiełbasy śląskiej,
  • 200 g pieczarek,
  • 2 ząbki czosnku,
  • 1 cebula,
  • 3 łyżki przecieru pomidorowego lub 2 świeże pomidory,
  • 40 g sera Cheddar,
  • sól, pieprz,
  • olej do smażenia.
Przepis

Kiełbasę pokrój w plasterki i usmaż na teflonowej patelni, aż wytopi się tłuszcz. Cebulę pokrój w kostkę i dodaj do kiełbasy. W razie potrzeby dodaj odrobinę oleju i zeszklij cebulę. Pieczarki opłucz, jeśli są duże pokrój na pół i przełóż na patelnię. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek. Pod koniec dodaj przecier pomidorowy lub świeże pomidory obrane ze skórki i pokrojone w kostkę. Dopraw solą i pieprzem do smaku. Penne ugotuj al dente. Sos połącz z makaronem. Przed podaniem posyp tartym serem.

Zobacz wideo: Resztki, które warto wykorzystać

Wiejski makaron z kiełbasą i pieczarkami
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

27
7

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d2tb3p4
d2tb3p4
d2tb3p4
d2tb3p4
Więcej tematów
d2tb3p4