Niemieckie kiełbaski z curry

Niemieckie kiełbaski z curryNiemieckie kiełbaski z curry
Paulina Krajewska

Składniki

  • 350 g kiełbasek bratwurst
  • 500 g passaty pomidorowej
  • 2-4 łyżeczki cukru
  • 2-4 łyżeczki octu balsamicznego
  • 8-10 łyżek ketchupu
  • kilka kropel Tabasco
  • 2-3 łyżeczki curry
  • sól himalajska do smaku
  • pieprz czarny do smaku
  • tłuszcz do smażenia

Przepis

Kiełbaski pokrój na mniejsze kawałki i podsmaż na patelni z dodatkiem tłuszczu. Następnie gotowe kiełbaski zdejmij z patelni i na niej lub w jakimś rondelku przygotuj sos. Passatę podgrzej z octem balsamicznym i dodatkiem cukru. Po chwili doddaj ketchup, tabasco, curry, sól i pieprz do smaku. Podgrzewaj chwilę. Na koniec wymieszaj z kiełbaskami i już.

Przepis

Sugestie: ocet balsamiczny zastąp winnym. Najlepiej wybrać dobry pikantny ketchup z jak największą ilością pomidorów, bez zbędnych dodatków. Kiełbasek nie musisz kroić. Currywurst tuż przed podaniem obsyp dodatkową ilością curry. Smakują świetnie zarówno solo, ale też z pieczywem lub frytkami.
Zobacz także: tort rafaello z białą czekoladą

Przepis

Wybrane dla Ciebie
Rzadko gości w naszej kuchnni. Chroni serce i poprawia pamięć, dlatego jest idealny dla seniorów
Rzadko gości w naszej kuchnni. Chroni serce i poprawia pamięć, dlatego jest idealny dla seniorów
Mięso delikatne jak żadne inne. Ma mało tłuszczu, za to pełno białka i żelaza
Mięso delikatne jak żadne inne. Ma mało tłuszczu, za to pełno białka i żelaza
Wypij rano przed śniadaniem. Pomoże obniżyć cukier
Wypij rano przed śniadaniem. Pomoże obniżyć cukier
Jest bardzo podobna do jarzynowej, ale tysiąc razy lepsza. Na Boże Narodzenie zachwycę wszystkich pomysłem
Jest bardzo podobna do jarzynowej, ale tysiąc razy lepsza. Na Boże Narodzenie zachwycę wszystkich pomysłem
Lepsza niż z kawiarni. Doskonale rozgrzewa, dodaje energii i poprawia koncentrację
Lepsza niż z kawiarni. Doskonale rozgrzewa, dodaje energii i poprawia koncentrację
Wystarczy dolać pół szklanki do masy. Mielone wychodzą delikatne, pulchne, ale mają chrupką skórkę
Wystarczy dolać pół szklanki do masy. Mielone wychodzą delikatne, pulchne, ale mają chrupką skórkę
Dodaję łyżkę do placków ziemniaczanych. Wychodzą chrupkie, ale nie piją tłuszczu
Dodaję łyżkę do placków ziemniaczanych. Wychodzą chrupkie, ale nie piją tłuszczu
Na jarmarku w Białymstoku nawet ciepły kompot ma swoją cenę. Stówka na osobę to minimum
Na jarmarku w Białymstoku nawet ciepły kompot ma swoją cenę. Stówka na osobę to minimum
Wiele osób zawija w ciasto i piecze, nie myśląc o konsekwencjach. Tak wpływa na organizm
Wiele osób zawija w ciasto i piecze, nie myśląc o konsekwencjach. Tak wpływa na organizm
Nie możesz pić kawy, a potrzebujesz pobudzenia? Te napoje pomogą
Nie możesz pić kawy, a potrzebujesz pobudzenia? Te napoje pomogą
Przegryzam między posiłkami zamiast słodyczy. Trzyma cukier w ryzach, reguluje trawienie
Przegryzam między posiłkami zamiast słodyczy. Trzyma cukier w ryzach, reguluje trawienie
Smażysz kilka razy na tym samym oleju? Ryzyko jest większe, niż myślisz
Smażysz kilka razy na tym samym oleju? Ryzyko jest większe, niż myślisz
MOŻE JESZCZE JEDEN ARTYKUŁ? ZOBACZ CO POLECAMY 🌟