Niemieckie kiełbaski z curry
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 2-3 |
- 350 g kiełbasek bratwurst
- 500 g passaty pomidorowej
- 2-4 łyżeczki cukru
- 2-4 łyżeczki octu balsamicznego
- 8-10 łyżek ketchupu
- kilka kropel Tabasco
- 2-3 łyżeczki curry
- sól himalajska do smaku
- pieprz czarny do smaku
- tłuszcz do smażenia
Kiełbaski pokrój na mniejsze kawałki i podsmaż na patelni z dodatkiem tłuszczu. Następnie gotowe kiełbaski zdejmij z patelni i na niej lub w jakimś rondelku przygotuj sos. Passatę podgrzej z octem balsamicznym i dodatkiem cukru. Po chwili doddaj ketchup, tabasco, curry, sól i pieprz do smaku. Podgrzewaj chwilę. Na koniec wymieszaj z kiełbaskami i już.
Sugestie: ocet balsamiczny zastąp winnym. Najlepiej wybrać dobry pikantny ketchup z jak największą ilością pomidorów, bez zbędnych dodatków. Kiełbasek nie musisz kroić. Currywurst tuż przed podaniem obsyp dodatkową ilością curry. Smakują świetnie zarówno solo, ale też z pieczywem lub frytkami.
Zobacz także: tort rafaello z białą czekoladą
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze