Letnia przekąska - cebula faszerowana z grilla
Sezon grillowy w pełni. Autorka bloga "Królestwo Garów" proponuje cebulę faszerowaną z grilla.
Aleksandra Chruścielewska
- Czas przygotowania: 30-60 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Kategoria przepisów: Przekąski
- Sposób przygotowania: Duszenie
- Główne składniki :
Składniki
- cebule,
- kiełbasa surowa typu polska, chorizo,
- sól,
- cukier,
- olej
Przepis
Cebule obrać z łuskwin, ściąć wierzch i spód. Ugotować al dente w lekko osolonej i ocukrzonej wodzie. Wyjąć, ułożyć na durszlaku i odstawić do ostygnięcia. Usunąć środki cebul. Na spodzie cebuli powstanie dziura, którą należy zasklepić kawałkiem cebuli. Kiełbasę wyjąć z flaka, rozgnieść.
Wypełnić cebule kiełbasą. Skropić olejem. Grilować na tacce. Pozostałe kawałki cebuli poddusić na tłuszczu z papryką, doparwiając do smaku solą i pieprzem.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl