Trwa ładowanie...
d4irq8a
30-05-2018 13:04

Letnia przekąska - cebula faszerowana z grilla

Przepis

Sezon grillowy w pełni. Autorka bloga "Królestwo Garów" proponuje cebulę faszerowaną z grilla.

d4irq8a
4.0
(1 głos)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2-3

Królestwo garów
Źródło: Królestwo garów
Składniki
  • cebule,
  • kiełbasa surowa typu polska, chorizo,
  • sól,
  • cukier,
  • olej
Przepis

Cebule obrać z łuskwin, ściąć wierzch i spód. Ugotować al dente w lekko osolonej i ocukrzonej wodzie. Wyjąć, ułożyć na durszlaku i odstawić do ostygnięcia. Usunąć środki cebul. Na spodzie cebuli powstanie dziura, którą należy zasklepić kawałkiem cebuli. Kiełbasę wyjąć z flaka, rozgnieść.
Wypełnić cebule kiełbasą. Skropić olejem. Grilować na tacce. Pozostałe kawałki cebuli poddusić na tłuszczu z papryką, doparwiając do smaku solą i pieprzem.

Letnia przekąska - cebula faszerowana z grilla
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d4irq8a
d4irq8a
d4irq8a
d4irq8a
Więcej tematów
d4irq8a