Trwa ładowanie...
d3edq5p
d3edq5p

Letnia przekąska - cebula faszerowana z grilla

Przepis

Sezon grillowy w pełni. Autorka bloga "Królestwo Garów" proponuje cebulę faszerowaną z grilla.

4.0
(1 głos)
Oceń:
d3edq5p
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2-3

Letnia przekąska - cebula faszerowana z grilla
Królestwo garów
Składniki
  • cebule,
  • kiełbasa surowa typu polska, chorizo,
  • sól,
  • cukier,
  • olej
Przepis

Cebule obrać z łuskwin, ściąć wierzch i spód. Ugotować al dente w lekko osolonej i ocukrzonej wodzie. Wyjąć, ułożyć na durszlaku i odstawić do ostygnięcia. Usunąć środki cebul. Na spodzie cebuli powstanie dziura, którą należy zasklepić kawałkiem cebuli. Kiełbasę wyjąć z flaka, rozgnieść.
Wypełnić cebule kiełbasą. Skropić olejem. Grilować na tacce. Pozostałe kawałki cebuli poddusić na tłuszczu z papryką, doparwiając do smaku solą i pieprzem.

Letnia przekąska - cebula faszerowana z grilla
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki
d3edq5p

Podziel się opinią

Share
d3edq5p
d3edq5p
d3edq5p
d3edq5p
d3edq5p