WP

Letnia przekąska - cebula faszerowana z grilla - Przepis

Trwa ładowanie...
Grillowana cebula Królestwo garów
Podziel się

Sezon grillowy w pełni. Autorka bloga "Królestwo Garów" proponuje cebulę faszerowaną z grilla.

Składniki
  • cebule,
  • kiełbasa surowa typu polska, chorizo,
  • sól,
  • cukier,
  • olej
Przepis

Cebule obrać z łuskwin, ściąć wierzch i spód. Ugotować al dente w lekko osolonej i ocukrzonej wodzie. Wyjąć, ułożyć na durszlaku i odstawić do ostygnięcia. Usunąć środki cebul. Na spodzie cebuli powstanie dziura, którą należy zasklepić kawałkiem cebuli. Kiełbasę wyjąć z flaka, rozgnieść.
Wypełnić cebule kiełbasą. Skropić olejem. Grilować na tacce. Pozostałe kawałki cebuli poddusić na tłuszczu z papryką, doparwiając do smaku solą i pieprzem.

0
komentarze
Głosuj
Głosuj
0
Wow!
0
Ważne
0
Słabe
0
Straszne
WP
WP