Letnia przekąska - cebula faszerowana z grilla
Sezon grillowy w pełni. Autorka bloga "Królestwo Garów" proponuje cebulę faszerowaną z grilla.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 2-3 |
- cebule,
- kiełbasa surowa typu polska, chorizo,
- sól,
- cukier,
- olej
Cebule obrać z łuskwin, ściąć wierzch i spód. Ugotować al dente w lekko osolonej i ocukrzonej wodzie. Wyjąć, ułożyć na durszlaku i odstawić do ostygnięcia. Usunąć środki cebul. Na spodzie cebuli powstanie dziura, którą należy zasklepić kawałkiem cebuli. Kiełbasę wyjąć z flaka, rozgnieść.
Wypełnić cebule kiełbasą. Skropić olejem. Grilować na tacce. Pozostałe kawałki cebuli poddusić na tłuszczu z papryką, doparwiając do smaku solą i pieprzem.
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze