Trwa ładowanie...
d2nfvh7
30-10-2016 00:00

Sałatka z kaszy, brokułów i orzechów

Przepis

Szybko się ją robi i równie szybko znika ze stołu. Sprawdzi się na obiad, kolację czy domową imprezę. Można ją także zapakować do pudełka lub słoika i zabrać ze sobą do pracy.

d2nfvh7
3.2
(5 głosów)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2-3

Okazja:
Shutterstock
Źródło: Shutterstock
Składniki
  • 100 g kaszy gryczanej palonej
  • 50 g włoskich orzechów
  • 1 brokuł, mały
  • 1 mała czerwona cebula
  • 3 łyżki owoców granatu

Dressing:

  • 3 łyżki miodu
  • 1 ząbek czosnku
  • 3 łyżki winnego octu, czerwonego
  • szczypta soli
Przepis

Ugotuj kaszę w lekko osolonej wodzie. Tutaj znajdziesz wskazówki jak ugotować kaszę gryczanę. Podziel brokuł na małe różyczki i zblanszuj w lekko osolonej wodzie przez 3 minuty. Odcedź i opłucz zimną wodą. Brokuł zachowa swój naturalny zielony kolor. Pokrój cebulę w cienkie piórka. Rozdrobnij orzechy. Wymieszaj kaszę z warzywami, orzechami i żurawiną. Do małego słoika z pokrywką wlej miód i winny ocet. Dodaj czosnek przeciśnięty przez praskę. Zakręć słoik i dokładnie wstrząśnij. Polej sałatkę dressingiem i wymieszaj.

Przepis dodał użytkownik codojedzenia

Sałatka z kaszy, brokułów i orzechów
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

Share
d2nfvh7

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d2nfvh7
d2nfvh7
d2nfvh7
d2nfvh7
Więcej tematów
d2nfvh7